Emnesøgning

Marker emner i menuen

Fritekst Søgning

Skriv Her

Ja tak, Send


med


til e-mail
<< Tilbage

Discovery 55 MkII på Öppna Varv

20. august 2015

Offentligtgjort af Batliv.se

Discovery 55 MkII på Öppna Varv

Klik her for at komme til artiklen hos Batliv.se

Till helgen är det dags för Öppna Varv på Orust. Hamnen hos Hallberg-Rassy på Ellös är välfylld med mycket intressanta båtar och dessutom håller flera marinföretag öppet i Henån och i Kungsviken. Separat anordnas även en båtmässa på Marstrand under samma helg.

En av de mest spännande båtarna för svenska långseglare är brittiska Discovery Yachts, som för första gången deltar på Öppna Varv. Företaget visar sin nya Discovery 55 Mk.II. Det är en yacht helt avsedd för ”bluewater cruising”, ritad av legendariska Ron Holland. Båten är snabb, välbalanserad och elegant. Hon är helt byggd för att två personer ska kunna hantera henne med enkelhet även under längre seglingar. Enligt Discovery själva är den version som visas på Ellös med upphöjd salong och inre navigationsplats särskilt populär bland skandinaviska kunder.

Den Discovery 55 Mk.II som visas på Orust har byggts för skandinaviska förhållanden. Inredningen är i körsbär (design Ken Freivokh) och har omvänd akterkabin samt badkar (!) i cockpit.


comments powered by Disqus