Emnesøgning

Marker emner i menuen

Fritekst Søgning

Skriv Her

Ja tak, Send


med


til e-mail
<< Tilbage

Nya Diva 40 - tillbaka till rötterna

9. juli 2014

Offentligtgjort af Batliv.se

Nya Diva 40 - tillbaka till rötterna

Klik her for at komme til artiklen hos Batliv.se

För 32 år sedan presenterades Diva 39, en båt som var trendsättande i många avseenden. Den var en av de första lättdeplacementsbåtarna för familjesegling, den seglade om de flesta rena kappseglingsbåtarna för tiden och den hade ett attraktivt pris. Så sent som 2011 vann den allra först byggda Diva 39 sin klass på Gotland Runt. 1986 presenterades Diva 35, vilken var en av de första seriebyggda båtarna i avancerade kevlar-kompositmaterial. En familjebåt med för ett tiden extremt högt Lys-tal på 1,25. Nu presenteras nya Diva 40.

Med nya Diva 40 vill vi fortsätta Diva-traditionen att bidra med innovationer till båtlivet. Vår fasta övertygelse är att en ny båt skall tillföra något till marknaden - och inte bara vara en ny båt i raden av ett allt mer likriktat utbud, säger konstruktören, Bernt Lindquist.

Några exempel på tidigare Diva innovationer är: Föregångare när det gäller lättdeplacementkonstruktioner och skrovformer med långa seglande linjer. Moderna skrovformer med upprätta stävar och rak akter. Invändigt genomarbetade lösningar för form och funktion. Nedsänkt förstagsrulle. Självslående focksystem. Fasta sittbrunnsbord. Dörrar i stället för nedgångsluckor, växlade storskot, vinschar och funktioner vid rorsmansplatsen, Ventiler i sittbrunnsskottet. Inbyggda fenderhållare.


comments powered by Disqus