Emnesøgning

Marker emner i menuen

Fritekst Søgning

Skriv Her

Ja tak, Send


med


til e-mail
<< Tilbage

Test af OceanMaster 630

13. juli 2014

Offentligtgjort af JP - baadguide.dk

Test af OceanMaster 630

Klik her for at komme til artiklen hos JP - baadguide.dk

Den norsk-designede og polsk-byggede OceanMaster 630 er sjov at sejle på en sommerdag og har mange praktiske løsninger til fornuftige penge.

Med en Evinrude-motor på 115 hestekræfter når topfarten op på 33,3 knob, hvilket føles rigeligt. Også for en familie, hvor alle gerne ønsker en behagelig sejlads tæt på land i den åbne dagsejler.

Målinger under testen i Oslo viste, at motorens påhængsmotor ved topfart kørte med 5200 omdrejninger per minut, mens lyden ved den hastighed var oppe på 87 decibel målt ved førersædet. Sænkes farten og sejles der benzinøkonomisk optimalt på mellem 20 og 28 knob, falder lydniveauet til 80-82 decibel. Og benzinforbruget falder fra 35 liter i timen til lige under 20 liter i timen, mens der kun bruges syv liter i timen ved 6,8 knobs fart.

OceanMaster 630 viste også på en anden måde, at den norsk-designede og polsk-byggede båd er adræt. For kun 10 sekunder tog det, før båden planede lystigt op til 20 knob med en mand om bord. Båden anbefales at blive sejlet med en motor på mellem 90 og 150 hestekræfter, og bruges den største, kan farten ifølge det norske firma, OceanMaster, nå en topfart på 45 knob.


Tags: Bådtest
comments powered by Disqus