Keyword Seach

Select from the menu

Search in text

Write Here

Yes please, Send


with


to e-mail
+(language: (da en de no sv)) No Results: 6995
By type:
Article image

Test af Buster Le

JP - baadguide.dk, 27. November 08:14 PM
Den nye finske Buster Le har aluminiumsskrog og smagfuldt dæk i glasfiber. Båden er robust, men stadig vældig sporty, selv om den kun har 50 hestekræfter.

Seks sekunder tog det, så planede vi lystigt 18 knob i den nye Buster Le på 5,1 meter. Båden, der har aluskrog og et gråt dæk i glasfiber, vejer da også kun 450 kg uden påhængsmotor. Men motoren er ikke særlig stor. Kun 50 hestekræfter havde vi bagpå, men det gav en topfart på lige under 30 knob. Sætter man 70 hestekræfter på, der er det maksimale, som den finske producent Buster anbefaler, ryger hastigheden op på 32 knob. Men selv med 20 hestekræfter mindre virker Buster Le vældig sporty. Jeg var dog kun én mand om bord, da jeg drønede ud i Oslofjorden og mødte større bølger, som båden tacklede fint med et almindeligt V-vinklet forskib på 18 grader.

Article image

Ny snorkelmaske!

Baatsans - NO, 07. December 03:11 PM
Dette kan bli årets hit i 2015. En heldekkende snorkelmaske, ”Easybreath” fra Franske Tribord. Masken har allere…

Article image

Test af Yamarin Cross 75 Bow Rider

JP - baadguide.dk, 07. December 03:10 PM
Den slidstærke alu-båd Yamarin Cross 75 Bow Rider er ikke for børn eller sarte sjæle. Den velsejlende fin…

Article image

Ny Bowrider fra Finske Bella!

Baatsans - NO, 27. November 08:22 AM
Med den Norske industridesigneren Espen Thorup bak tegnebrettet, har båtene fra Finske Bella fått et nytt tøft …

Article image

Tips til kalender/julegaver!

Baatsans - NO, 27. November 08:19 AM
Vi nærmer oss desember og har sett på en nettbutikk med fokus på maritime gaver. MissCaptain har årets "musthave" vinglassholder. …

Article image

Ny Emisjon i Nidelv

Baatsans - NO, 21. November 06:02 PM
Nå kan du komme inn på eiersiden i Nidelv International ASA. Den norske lystbåtprodusenten satser på det A…

Article image

Sjökortsplottrar med inbyggt scanning sonar

Batliv.se, 04. November 07:31 AM
Garmin presenterar en ny serie med echoMAP sjökortsplottar kombinerat med scanning sonar. Användarvänliga enheter med inbyggd avancerad ekolodsteknik för alla typer av fiskare utan att du behöver komplettera med en separat ekolodsmodul.

Den nya echoMAP-serien är en vidareutveckling av den ursprungliga echoMAP-serien och finns med 4, 5, 7, och 9 tums färg-display som passar alla typer av båtar. Med en inbyggd högkänslig 5Hz GPS-antenn, uppdateras positionen och kursen fem gånger per sekund, vilket ger en jämn och följsam förflyttning på skärmen. Det ger också en mer exakt position när du markerar en waypoint. Garmin har den tydligaste scanningen av fisk och struktur på marknaden och tekniken…

Article image

Elektroniske kart i sentrum

seilmagasinet.no, 04. November 07:29 AM
Elektroniske kart og plottere fikk opp temperaturen i oktober.

I oktober utspant det seg en diskusjon om elektroniske kart og plottere. Diskusjonen startet med en artikkel på SEILmagasinet.no om at svenske brukere hadde påpekt en rekke feil på kartene til Navionics. Deretter avslørte debatten at elementer inkartene forsvant ved forskjellige zoom-områder.

15. oktober uttalte Hans Christian Grande i Navionics seg og han mente at mange av brukerne ikke kjenner elektronikken sin godt nok, og at det var årsaken til feilene i en del tilfeller. Han fortalte om innstillingen «Easy View» som gjør at plotteren kun velger en del av informasjonen i kartene.

Denne saken ble mest lest i oktober, og Grandes uttalelser satte ny fyr på deba…

Article image

Ny 150 hk från Yamaha

Batliv.se, 04. November 07:32 AM
Yamaha presenterar en ny version av sin F150, som beskrivs som världens populäraste och me…

Article image

Nye plottere fra Garmin

seilmagasinet.no, 04. November 07:22 AM
GPSmap 7400-serien består av fire størrelser fra 7 til 12 tommer. Enhetene kommer i både kombiversjon, og som rene plottere.

Garmin forteller at den nye serien er topp-modeller. Ytelsen skal være på topp, de skal også brukervennlighet og funksjonene være. Prisen starter på 14.500 for den minste modellen, helt opp til 33.500 for den største. For seilere, så er funksjoner, som laylines, strøm- og tidevannsinformasjon, forbedret vindrose aktuelle.

GPSmap 7400 serien blir tilgjengelig med krystallklare 7”, 8”, 10” og 12” multitouch skjermer, og vil gi en helt unik brukeropplevelse, blant annet med funksjoner som digital switching, radar, termiske kameraer med mer. Laget for både motorbåt…

Article image

Askeladden fornyer seg videre!

Baatsans - NO, 07. December 03:14 PM
C61 er den nye generasjonen fritidsbåter i moderne, ”frekk” design. Det blir to mo…

Article image

Yamaha 130 hk - Ny fra bunnen!

Baatsans - NO, 07. December 03:09 PM
Den nye 130-hesteren til Yamaha veier bare 174 kilo. Det er under halvparten av vekten til en moderne dieselmotor med hekkaggregat som yter 140 hester.

Den lave vekten gir Yamaha F130 har et imponerende forhold mellom effekt og vekt. En hestekraft veier bare 1,34 kilo! Hver hestekraft dieselmotoren leverer må slepe på 2,6 kilo. Den nye motoren til Yamaha fyller det tomrommet som i noen år har eksistert i modellutvalget til den japanske produsenten. Våren 2015 kan kunden velge mellom den populære 115-hesteren, den nye motoren med 130 hk og F150 som takket være et sort sylindervolum er både kraftig og ekstremt slitesterk.

De tre …

Article image

Test af Bavaria 46

JP - baadguide.dk, 07. December 10:13 AM
Bavaria 46 har to ror i vandet, og det betød, at selv om vi havde for meget sejl oppe, var der god kontrol, da vi testede nyheden ud for Italiens kyst.

Tags: Boat test , Bavaria
Article image

Test af Arcona 380

JP - baadguide.dk, 07. December 10:12 AM
Arcona 380 koster 2 mio. kr., men så får man også supersejlegenskaber, et lækkert design, fine materialer og godt håndværk for pengene.

Tags: Sailing boat
Article image

Dragonfly 25 til 660.000 kr. udstilles i Fredericia

minbaad.dk, 07. December 10:11 AM
Familien af hurtige trimaraner fra Quorning Boats får et nyt medlem, når Dragonfly 25 ser dagens lys i starten af det nye år. Den kan ses på Boat Show til februar.

Article image

Neues Glück mit neuem Deck

Yacht.de, 07. December 10:08 AM
Die Six überzeugte schon in der offenen Version. Jetzt kommt sie mit einem Kajütdach auf bewährtem Rumpf. Der Test im PDF-Download

Article image

Dragør Sejlklub søger ungdomsleder

minbaad.dk, 04. December 08:57 AM
Dragør Sejlklub søger efter en ny leder af ungdomsafdelingen. Ungdomslederen kommer ikke til at stå alene, der er en række hjælpere og trænere til at hjælpe med opgaven.

Dragør Sejlklub er begunstiget af at have noget nær perfekte forhold for børn og unge som ønsker at finde sejlerglæden og dygtiggøre sig inden for sejlads på alle niveauer. Vi har sommer efter sommer fulde huse af glade børn og unge hver mandag, vi har en række dygtige hjælpere, trænere og ikke mindst en fantastisk flot opbakning fra forældrene.

Article image

Nye svenske regler for tømning af søtoiletter

minbaad.dk, 04. December 08:56 AM
Den 1. april 2015 træder der nye regler i kraft om tømning af søtoiletter. Forbuddet gælder for både med og uden holdingtank, inklusive de såkaldt portable. Men sejl du roligt videre.

Fra 1. april 2015 indføres der forbud i Sverige mod at tømme toiletaffald fra fritidsbåde i havet, mindre end 12 sømil fra den svenske kyst. Det må man i øvrigt heller ikke i Danmark.

Tags: Sailors News
Article image

Ny bådejer: Der er meget at gøre

minbaad.dk, 04. December 08:55 AM
Som nybagt skibsreder er der mange ting der skal gøres, og som man skal sætte sig ind i. Men tingene går ikke altid helt let. Flere opgaver trænger sig på nu, hvor vinteren nærmer sig.

At købe båd har vidtrækkende konsekvenser. For det første skal man rydde op i bryggers, carport og pulterkammer, for at få plads til alt det, som ikke kan blive i båden om vinteren, og som ikke kan tåle frost. Når ens hus ikke ligefrem er et slot, er det ligesom et puslespil, at få plads til det hele. Flytter man noget et sted, har det helt uoverskuelige konsekvenser mange …

Tags: Sailors News
Article image

Racer für lange Schläge: JPK 10.80

Yacht.de, 27. November 08:18 AM
Der französische Hochsee-Racer JPK 10.80 ist für Ein- und Zweihandsegler ausgelegt und bietet enormes Potenzial – trotz Fahrtentauglichkeit

Article image

Neue Tonnen in Nord- und Ostsee

Yacht.de, 31. October 07:28 PM
Ab dem kommenden Jahr werden die Stahltonnen durch Seezeichen aus Kunststoff ersetzt. Das soll Kosten für die Instandhaltung sparen

Die Seezeichen aus Plastik wurden auf der Elbe und der Schlei getestet. Sie sind sowohl in der Anschaffung als auch im Unterhalt deutlich günstiger. Ab dem kommenden Jahr werden die Tonnen zunächst auf der Ostsee nach und nach ersetzt. Ab 2016 beginnt die Umstellung auch auf der Nordsee. Insgesamt sechs Jahre werden für die Umrüstung veranschlagt. Lediglich die großen Stahltonnen werden beibehalten, da sich bei diesen ein Ersatz aus Kunststoff nicht rechnet. Zum Vergleich: Die Kunststof…

Tags: Sailors News