Keyword Seach

Select from the menu

Search in text

Write Here

Yes please, Send


with


to e-mail
+(language: (da en de no sv)) No Results: 7048
By type:
Article image

Red dig selv-livlinen

Baadnyt.dk, 31. January 07:45 PM
Det er blandt single- og shorthand-sejleres største mareridt. At falde i vandet, mens båden styres sikkert af sted af selvstyren med over seks knob.

Det gamle baderåd fra Søsportens Sikkerhedsråd om at blive ved båden får næsten en uhyggelig mening, hvis man forestiller sig, at man er faldet over bord, og i første omgang bliver reddet af livlinen. Men som singlehand-sejler mangler anden del af redningsplanen, som desværre også er den vigtigste – at komme om bord igen.

– Jeg ved godt, det lyder komisk, men tro mig, jeg kravlede rundt på båden allerede det første døgn, når jeg skulle på dækket efter noget.

Tags: Sailors News
Article image

Nya mjukvaruuppdateringar till Garmin

Batliv.se, 21. March 05:13 PM
Garmin presenterar en ny mjukvaruuppdatering med nya funktioner för multifunktionsdisplayer (MDF), sjökortsplottrar och …

Tags: Sailors News
Article image

Solpanelsladdare i miniväska med USB-uttag

Batliv.se, 21. March 04:56 PM
På Båtmässan i Göteborg lanseras en solpanelsladdare med två USB-uttag som kan ladda två telefon…

Tags: Sailors News
Article image

Ny Spinlock räddningsväst för barn och ungdom

Batliv.se, 21. March 04:54 PM
Hittills har barn och ungdomar varit hänvisade till klumpiga, obekväma och oattraktiva räddningsvästar. Nu lan…

Article image

Frischer Wind für Winner Yachts

Yacht.de, 04. March 06:36 PM
Winner Yachts kündigt ein neues 11-Meter-Boot an. Für die Konstruktion haben die Holländer ihre Landsleute von Simo…

Tags: Boat test
Article image

Saphire vs. Seascape: 8-Meter-Showdown

Yacht.de, 04. March 06:34 PM
Zwei 27-Fuß-Boote der neuen Crossover-Generation im großen Vergleich. Was bieten die beiden unter Segeln, wie läs…

Article image

Göteborgs enda båtbyggeri flyttar

Batliv.se, 21. March 05:11 PM
Efter 25 år på Tredje Långgatan i Göteborg flyttar nu Torsten Sörvik sin verksamhet till modernare lokaler på Ringön. Det är inte bara en flytt utan även en föryngring då båtbyggaren Viktor Hadartz, hälften så gammal som Torsten, är med i det nybildade bolaget som heter Sörvik & Hadartz Båtbyggeri AB.

Tags: Sailors News
Article image

Tätar vid byte av bottenventil

Batliv.se, 22. January 01:07 PM
Den smarta uppfinningen Seabung vann förstapriset på världens största båttillbehörsmässa METS i Amsterdam 2014 i kategorin för marin utrustning.

Seabung är utformad så att en bottenförskruvning kan bytas med båten kvar i vattnet. Seabung har en flexibel kupol monterad på en stång med integrerad ögla till för säkerhetslina. Detta möjliggör för båtägare att trycka ut Seabung genom skrovgenomföringen och med hjälp av vattentrycket få det tätt.

– Marinexpo i Sverige AB är oerhört stolta över att fått förtroendet att lansera och tillhandahålla denna geniala uppfinning i Sverige. För båtägare är Sea…

Article image

Test af NC 14: Elegant lejlighed til søs

minbaad.dk, 04. March 06:33 PM
Med en lukket kahyt er NC 14 er skabt til at bo i hele året. Jeanneaus NC 14 sejler også…

Tags: Boat test
Article image

Enkel linlöpare för rullsystemets manöverlina

Batliv.se, 21. March 04:58 PM
Franska Wichard introducerar en enkel och smidig linlöpare för manöverlinan till båtens rullsystem. Linlöparen styr manöverlinan från rullsystemet till sittbrunnen och monteras permanent på mantågsstötta med 25 mm. Ren design och litet format med stor funktion.

Tags: Sailors News
Article image

Brevkasse: Zink i bådens motor

Baadnyt.dk, 01. March 05:49 PM
BådNyt's eksperter svarer på spørgsmål om zink i din båds motor.

Article image

Nödladdaren som inte lämnar dig i sticket

Batliv.se, 21. March 04:57 PM
Det kostar på - i form av energi och tömt batteri - att ständigt vara uppkopplad. Innan du vet ordet av får du besked om låg batterinivå med risk att inte längre kunna vara nådd, klara det nödvändiga samtalet eller fortsätta surfa.

Tags: Sailors News
Article image

Buster Magnum M5 - premium med aluminium

Batliv.se, 21. March 04:53 PM
Busters nya flaggskepp - Magnum M5 - sätter en ny standard för den finska båttillverkaren. Stilen är både råare och tuffare och prestanda är i toppklass. Magnum M5 är en av alla de intressanta nyheter som visas på båtmässan Allt för sjön, som öppnar i Stockholm i morgon, lördag.

Tags: Sailors News
Article image

Premiär hos Honda för nya Arronet och Micore

Batliv.se, 21. March 04:52 PM
Honda, världens största motortillverkare medverkar även i år på Allt för Sjön. I år blir det premiär för båttillverkarna Arronet och Micore i Hondas monter.

Tags: Sailors News
Article image

Premiär för Alukin Sport Cabin 650 på Allt för sjön

Batliv.se, 04. March 06:30 PM
Förra året lanserade Alukin aluminiumbåtar en hel modellserie klaffbåtar i fler storlekar och Work-serien fick stort genomslag. I år satsar företaget på en sportig nyhet, en snabbgående pendlarbåt för fritidsbruk som för första gången visas på mässan Allt för Sjön i Stockholm.

Tags: Motor boat
Article image

Fjordlingen återuppstår - nu med eldrift

Batliv.se, 01. March 05:51 PM
Klassikern Fjordling 18, som är en av båtvärldens mest lovordade båtar och som har mycket svårslagna fångenskaper även med dagens mått mätt, tas nu upp i nyproduktion. Nu i kolfiber/mahogny och med eldrift.

Tags: Sailors News
Article image

Dehler udfordrer X-Yachts

Baadnyt.dk, 01. March 05:50 PM
Carl Dehler udfordrer X-Yachts til direkte duel i årets udgave af Silverrudder Challenge.

Manden bag Dehler-værftet Karl Dehler (tv.) stiller op i Silverrudder Challenge i sportsudgaven af den prisvindende Dehler 38. Under messen Boot i Düsseldorf fortalte han redaktør Morten Brandt, at han håber, at X-Yachts direktør er klar til duel.

Tags: Racing
Article image

Was Silbernes von Marinepool

Yacht.de, 01. March 05:48 PM
Marinepools neues Ölzeug ist für sportlich ambitionierte Segler konzipiert. Ein neuer Stoff soll Komfort und Funktion verbessern

Dimension 3 heißt die neue Bekleidungs-Serie von Marinepool, und der Hersteller bemüht viele Superlative bei der Beschreibung. So soll das Ölzeug deutlich leichter ausfallen als vergleichbare Produkte und dank 3D-Struktur auch einen besseren Sitz und mehr Luftzirkulation bieten. Im Programm befindet sich eine Jacke, ein Smock und eine Salopette. Die Kleidungsstücke sollen besonders den Bedürfnissen von Regattaseglern gerecht werden.

Article image

Epoca Open med utombordare - premiär i Göteborg

Batliv.se, 31. January 07:40 PM
På Båtmässan i Göteborg den 30 januari premiärvisas Epoca Open - en öppen modell med utombordare och fast badplattform. Nya Epoca Open bygger på samma skrov som övriga modeller (Sport och Coupé) men blir helt öppen i cockpit och erbjuder generös plats för alla sommarens aktiviteter.

Tags: Sailors News
Article image

Feadship först med hybriddrift på superyacht

Batliv.se, 31. January 07:37 PM
Feadship blev först i världen med att förse en superyacht med hybriddrift. Det är den 83,50 m långa yachten Savannah som har utrustats med en miljövänlig drift i form av dieselmotor, tre generatorer, batterier, propeller, azimutpropellrar och ett strömlinjeformat skrov. Det ger en bränsleförbrukning på 30 procent jämfört med konventionell drift tack vare systemets elektromekaniska framdrift.

Article image

Europeisk båtmarknad på Watskis hemsida

Batliv.se, 27. January 10:10 PM
Watski har nu öppnat sin hemsida för en jättelik marknad i hela Europa med begagnade båtar. Detta genom ett samarbete med danska Scanboat.com, som ger svenska båtkunder möjligheten att få en bra blick över det europeiska utbudet och även lägga in sina egna annonser.

Tags: Sailors News